Goût de France, Ukusi Francuske, je događaj koji se po tradicionalno organizuje u svetu, na inicijativu jednog od najvećih francuskih kuvara, Alena Dikasa, i ministarstva za spoljne poslove Francuske. Francuska kuhinja je na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Manifestacija "Ukusi Francuske", koja će ovog meseca biti održana po četvrti put u Beogradu, ove godine će trajati sedam dana od 19. do 25. marta, izjavio je odlazeći ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondolini."Čitave nedelje biće organizovane večere sa francuskim menijem u nekoliko beogradskih restorana. Ovu izvanrednu smotru kulinarstva započeli smo 2015. kada je 1.000 restorana širom sveta imalo francusku kuhinju na meniju. Četiri godine kasnije, događaj će okupiti 3.300 restorana, šefova i menija u 150 zemalja sveta", naveo je Mondolini. On je dodao da će ove godine čak i na kruzerima i u avionima biti posluživana hrana iz francuske kuhinje. "U Srbiji naša manifestacija postaje tradicija i ove godine imaćemo16 restorana koji će na meniju imati francusku kuhinju. U Beogradu će se francuski specijaliteti naći u ponudi 13 restorana. Novi SAD će prestaviti "Ukuse Francuske" u dva restorana a prvi put u našoj manifestaciji učestvuje i Ugostiteljsko - turistička škola u Vrnjačkoj Banji", kazao je Mondolini.Tokom ove manifestacije na menijima u restoranima treba da budu inspirisani francuskom kuhinjom. Svaki kuvar koji želi da se priključi akciji osmišljava svoj meni "a la française" držeći se tradicionalnog francuskog okvira: bogatiji aperitiv, predjelo, jedno ili dva glavna jela, francuski sirevi, dezert ili dva dezerta ukoliko ne mogu da se ponude kvalitetni sirevi, vina i šampanjac. Kroz ponuđeni meni svaki šef ima punu slobodu da istakne sopstvenu kulinarsku tradiciju i gastronomske veštine. Osnovu treba da čine sveži, sezonski i lokalni proizvodi sa smanjenim procentom masti, šećera, soli i proteina i sa mnogo povrća. Cenu ponuđenih menija određuju sami restorani. Restorani u Beogradu gde će svi zainteresovani imati prilike da probaju francusku kuhinju su: Casa Nova, Druga priča, Enso, Falkensteiner Hotel Belgrade restaurant, Franš, Homa, Hotel Zlatnik, Kalemegdanska terasa, Klub Književnika, Madera, Stanica 1884, The Square Beograd, Voulez-vous. U Novom Sadu su to: Inspiracija i Restoran Zak.U Vrnjačkoj Banji francuska kuhinja biće na meniju Školskog restorana Ugostiteljsko-turističke škole. Francuski institut u Srbiji organizuje mali Sajam francuske kulinarske umetnosti za vreme trajanja manifestacije i posetu Beogradu Sofi Meni, gastroblogerke i novinarke, autorke 17 knjiga o kulinarstvu.