ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У Врњачкој Бањи, малишани ће коначно имати прилике да уживају у снежним зимским чаролијама. Иако снег пада пуних 24 сата без престанка, по речима директора ЈП „Нови Аутопревоз“, Игора Дуњића, за њих зиме нема. „Организовано по сменама, радници ЈП „Нови Аутопревоз“ у сарадњи са радницима и механизацијом предузећа „Шуме Гоч“, данас ће се наставити са расчишћавањем свих 500 паркинг места са којима располаже предузеће. Ми радимо само наш посао, а уједно и обезбеђујемо услове за свакодневно функционисање грађана, додао је Дуњић“. Подсећамо сва правна и физичка лица, као и предузетнике да је обавеза свих нас у складу са Одлуком о општем уређењу Врњачке Бање, да очистимо снег испред привредних и стамбених објеката, све у циљу опште безбедности. goc slika

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.