ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

«Поводом великог празника посвећеног нашем првом Архиепископу, у име општине Врњачка Бања, свих запослених у Општинској управи и своје лично име,  Српској Православној Цркви, Универзитетима, школама и грађанима који славе, честитам славу Свети Сава.

Искрено верујем да ће духовност данашњег дана донети свима мир и срећу, и подсетити на велика дела Светог Саве којима је утемељена српска држава, црква, култура и традиција».

sv sava

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.