ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Под покровитељством Општине Врњачка Бања, Удружење пријатеља Данила Бате Стојковића, у славу и част нашег легендарног глумца, и ове године организује, „Батине дане“ на Летњој позорници у Врњачкој Бањи.

batini dani 2017

Осме по реду Дане Данила Бате Стојковића, у присуству Батиних чланова породице, пријатеља и поштовалаца, свечано је отворила наша истакнута глумица Светлана Бојковић.
У оквиру манифестације, већ традиционално, организовани су различити културни догађаји. У парку код посластичарнице „Швајцарија“ своје успомене на глумачке великане поделиће Мира Бањац, Светлана Бојковић, Милан Цаци Михаиловић и други, док ће сви поштоваоци лика и дела Данила Бате Стојковића имати прилике да одгледају позоришне представе „Буздован“ крушевачког позоришта, „Ко то тамо пева“ Академије Синергија, „Кир Јања“ врњачког аматерског позоришта, кабаре „Чекај брате“ и представу „Кафана Балкан“ у режији Ирфана Менсура, у којој играју Марко Николић, Драгана Мићаловић, Маријана Мићић, Мирољуб Турајлија, Саша Јоксимовић и други.
За време трајања манифестације, ресторан ,,Цицино сокаче” биће Батина кафана у којој ће  се припремати омиљена Батина јела и сервирати омиљена пића познатог глумца и великог пријатеља Врњачке Бање.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.