ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Јуче је отворен 40 Сајам туризма у Београду, који је окупио преко 1 200 излагача из 55 земаља света, и на тај начин потврдио своју значајну сајамску позицију. Врњачка Бања на свом штанду у Хали 4 Београдског сајма, припремила шаренолику лепезу понуде здравственог туризма, спортских кампова, манифестација и других дешавања који ће сви врњачки туристи имати прилике да погледају у овој години јубилеја од 150 година организованог бављења туризмом. На дану отварања, штанд Врњачке Бање су посетили министар туризма и телекомуникација, Расим Љајић, који је у разговору са председником општине Врњачка Бања, Бобаном Ђуровићем најавио нове инвестиције за Врњачку Бању, директор Коридора Србије, Зоран Бабић, Игор Ракочевић, кошаркаш, филмски уметници и пријатељи Бање. Хотелијери Врњачке Бање су такође представили своје понуде, са свим пратећим велнес и спа програмима, због којих ће Врњачка Бања и ове године бити најпосећенија туристичка дестинација код домаћих туриста.

predsednik i Ljajic

 

Чланови Извршне канцеларије НАЛЕД-а одржаће радни састанак за 2018 годину, у Великој сали у згради општине Врњачка Бања, са почетком у 13 часова. Радном састанку ће присуствовати свих 35 чланова НАЛЕД-а укључујући и извршну директорку, Виолету Јовановић, представнике Канцеларије Локалног економског развоја општине Врњачка Бања , Катастра и општинских служби урбанизма о потенцијалним облицима сарадње. Имајући у виду, да НАЛЕД сваке године, радни састанак одржава у другом граду, на овај начин желели су да укажу почаст својој чланици, општини Врњачка Бања, која ове године прославља јубилеј од 150 година организованог бављења туризмом. Подсетимо да је изборној скупштини НАЛЕД-а, (2015) председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, изабран за члана Надзорног одбора.

Izborna skup tina NALED a 10

У циљу смањења ризика и превенцијe од последица елементарних непогода у РС, пре годину дана, удружиле су се општине и градови дуж слива Западне Мораве, како би на заједнички начин институцијално деловале на ефикасно и превентивно управљање, као и у процесима отклањања последица од елементарних непогода. Брaнкo Ружић, министaр држaвнe упрaвe и лoкaлнe сaмoупрaвe рeкao je дa су нaс кaтaстрoфaлнe пoплaвe 2014. и 2016. гoдинe нaтeрaлe дa сe суoчимo сa нaшoм нeспрeмнoшћу зa тaквe вaнрeднe ситуaциje, кao и дa рaзумeмo пoслeдицу нeинвeстирaњa у oдбрaмбeнe кaпaцитeтe. Дoдao je дa сe, ипaк, пoкaзaлo кoликo смo снaлaжљив и упoрaн нaрoд: "Изaшли смo oдлучни дa ћeмo нaрeднe вaнрeднe ситуaциje, изaзвaнe eлeмeнтaрним нeпoгoдaмa дoчeкaти спрeмниjи и зaпoчeти зajeднo aктивнoсти нa oтклaњaњу узрoкa климaтских прoмeнa нa лoкaлнoм нивoу". Ружић je пoручиo дa ћe бити нaпрaвљeн oдгoвaрajући зaкoнски oквир зa ту сaрaдњу дуж сливoвa, a пoсeбнo у пoглeду рaспoлaгaњa људским и финaнсиjским рeсурсимa зa мeђуoпштинску сaрaдњу.

GOCA I YIKA

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је уговоре најбољим студентима и ученицима и позвао младе да наставе да уче и образују се и да остану у Србији. Уз много рада, напорног и тешког, уверен сам да ћете моћи да остварите највећи део својих снова и урадите велике ствари за нашу земљу, рекао је Вучић. Председник Србије је навео и да је договорено да стипендије буду дуплиране, те ће уместо 7.500 динара за ученике, 12.000 за студенте и 15.000 за докторанте, оне сада износити 15.000, 24.000 односно 30.000 динара. Међу награђеним студентима, нашла се и наша врњчанка Симона Јаћимовић са Технолошког факултета Универзитета у Београду.

11

Поштовани суграђани, обавештавамо вас да у сладу са Законом о државним и другим празницима у Републици Србији, Општинска управа неће радити 15. и 16.фебруара, поводом Дана државности.

222

Данас је у Великој сали одржана 14. седница Скупштине општине Врњачка Бања, након усвајања записника са прошле седнице, одборници су усвојили и предложени дневни ред. Минутом ћутања, присутни су одали пошту преминулом одборнику Тодору Мијатовићу. Потврђивањем мандата и полагањем заклетве, Слађана Терзић је изабрана за нову одборницу са коалиционе листе „Србија побеђује – Александар Вучић“. Након усвајања тачке о аутентичном тумачењу Одлуке о доприносу за уређивање грађевинског земљишта, која се односи на повластице за инвестирање у изградњу хотела са пет звездица. Скупштина је изгласала и Одлуку о кредитном задужењу, која се односи на финансијска средства за завршетак спортких хала у Новом Селу и Врњцима као и радови на енергетској ефикасности. У току одборничке дискусије, известилац тачке о кредитном задужењу, председник Општине, Бобан Ђуровић је упознао присутне да су прошле недеље, он и његов помоћник Милутин Думановић, имали састанак са министром туризма и телекомуникација, Расимом Љајићем који је дао сагласност за додатних 40 милиона из министарства за сређивање главне бањске променаде од Виле Сан до школаског ресторана Истра и завршетак водопада на Чајкином брду. По речима Председника, ови радови би требало да буду завршени до Дана општине, и званичног прослављања јубилеја од 150 година организованог бављења туризмом.

20180213 112121

Данас је у Великој сали одржана седница Општинског већа на чијем дневном реду су се нашле тачке дневног реда које су након разматрања упућене одборницима врњачке скупштине на усвајање. У оквиру дневног реда, чланови већа разматрали су програме рада и пословања јавних предузећа и установа за 2018. годину, Одлуку о усвајању Локалног акционог плана запошљавања за 2018, за чију реализацију су планирана финансијска средства у буџету у износу од 16 500 000 динара, а након разматрања чланови Већа су предложили скупштини на усвајање. 

vece 1

Поткатегорије

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.