ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У врњачком селу Отроци, представници локалне самоуправе ће, у присуству мештана села и гостију, свечано отворити Балон халу, данас 24.11.2017. године, у 15,30 часова. Реч је о вишенаменској хали, површине од 600 квадрата, која својим димензијама задовољава стандарде за организовање турнира у одбојци, кошарци и тенису. Балон хала у Отроцима је инвестиција вредна око 19 милиона динара. Прва балон хала на подручју општине Врњачка Бања користиће и школској деци, али и за одржавање разних спортских дешавања.

5611

 

 

У поступку продаје хотелског комплекса“Звезда2“, једина понуда за куповину пристигла је од компаније „Zepter“ . Овај незавршени комплекс од дванаест хиљада квадрата већ три деценије стоји у самом центру Врњачке Бање. Какав ће бити пројекат нове Звезде 2 и уређење централне бањске зоне погледајте у интервјуу који је за РТВ Врњачка Бања дао председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.

logo

Сваке године од 25.11. до 10.12. почиње светска кампања “16 дана активизма против насиља над женама“. Ову кампању обележава преко 100 држава, почиње 25 новембра, Међународним даном борбе против насиља над женама, и завршава се 10 децембра, када се обелажава Међународни дан људских права. Ове године, општина Врњачка Бања се прикључила у националној кампањи која има за циљ подизање свести и предузимање акција за сузбијање насиља над женама. Званична боја кампање је наранџаста, као симбол оптимизма и боље будућности. На иницијативу потпредседнице Владе РС и председнице Координационог тела за родну равнопрваност, Зоране Михајловић, знаменити објекти биће осветљени овом бојом, како би се скренула пажња на ово важно питање. Ове године наранџастом бојом биће осветљена зграда Термоминералног купатила, која је један од најпрепознатљивијих објеката и налази се на најфреквентнијој локацији. Прошле године у оквиру ове кампање осветљене су египатске пирамиде, Empire State Building, седиште УН итд.

topla voda vrnjacka banja

Привредна и политичка делегација румунског округа Сибиу, у оквиру узвратне посете Рашком управном округу, посетила је Краљево и Врњачку Бању.

20171120 120923

Данас је у Великој сали општине Врњачка Бања, одржана свечана конференција поводом отварања позива за Програм финансирања прекограничне сарадње Србије и Црне Горе, кроз претприступне фондове ЕУ (ИПА2). Циљеви управо објављеног Првог позива за достављање предлога пројеката, у оквиру Програма прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, предвиђено је да се реализују кроз два тематска приоритета:

CBP SRB MNE 2014 2020 logo

Коначна листа корисника помоћи при куповини сеоских кућа из Регионалног стамбеног пројекта

KONACNA LISTA


 

Поткатегорије

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.