ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Поводом јубилеја од 150 година организованог бављења туризмом у Врњачкој Бањи, Јелена Чеперковић, директорка Угоститељско туристичке школе, председник општине Врњачке Бање, Бобан Ђуровић гостовали у овонедељној емисије „Жикина шареница“ на ртв Пинк. У разговору са Жиком Николићем, Јелена Чеперковић је колико је ученика завршило до сада ову стручну школу и зашто је ова школа међу траженијим у Србији. Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић истакао је да у години јубилеја чије обележавање је већ почело новогодишњим концертом Марије Шерифовић на Тргу, планирано је низ манифестација , а главни датум прославе је 14. Јул, дан када је и основано „Основателно фундаторско друштво кисело вруће воде“ давне 1868. Године. Тог дана на прослави јубилеја очекујемо целу Владе РС и велики број амбасадора. Емисију „Жикина шареница“ можете погледати овде, а интервју са председником Општине, Бобаном Ђуровићем на подеоку 58 50.

1 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

 

 

 

 

2 copy copy copy copy copy copy copy copy

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.