ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Чланови Извршне канцеларије НАЛЕД-а одржали су данас, радни састанак за 2018 годину, у Великој сали у згради општине Врњачка Бањ. Радном састанку су присуствовали 40 чланова НАЛЕД-а укључујући и извршну директорку, Виолету Јовановић, представнике Канцеларије Локалног економског развоја општине Врњачка Бања , Катастра и општинских служби урбанизма али и представници јавних предузећа и установа о потенцијалним облицима сарадње. Имајући у виду, да НАЛЕД сваке године, радни састанак одржава у другом граду, на овај начин желели су да укажу почаст својој чланици, општини Врњачка Бања, која ове године прославља јубилеј од 150 година организованог бављења туризмом. Подсетимо да је изборној скупштини НАЛЕД-а, (2015) председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, изабран за члана Надзорног одбора, који је такође присуствовао и председавао састанку заједно са извршном директорком, Виолетом Јовановић. НАЛЕД делује на питањима важним за локалну самоуправу, као што су накнаде за коришћење лековитог фактора, стварање позитивног пословног окружења али и увођење електронске управе. Каква је међусобна сарадња општине Врњачка Бања и НАЛЕД-а и шта кажу о сарадњи, извршна директорка, Виолета Јовановић и председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић погледајте у прилогу овде

4 copy copy copy copy copy

2 copy copy copy copy copy copy copy

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.