ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Чланови Извршне канцеларије НАЛЕД-а одржаће радни састанак за 2018 годину, у Великој сали у згради општине Врњачка Бања, са почетком у 13 часова. Радном састанку ће присуствовати свих 35 чланова НАЛЕД-а укључујући и извршну директорку, Виолету Јовановић, представнике Канцеларије Локалног економског развоја општине Врњачка Бања , Катастра и општинских служби урбанизма о потенцијалним облицима сарадње. Имајући у виду, да НАЛЕД сваке године, радни састанак одржава у другом граду, на овај начин желели су да укажу почаст својој чланици, општини Врњачка Бања, која ове године прославља јубилеј од 150 година организованог бављења туризмом. Подсетимо да је изборној скупштини НАЛЕД-а, (2015) председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, изабран за члана Надзорног одбора.

Izborna skup tina NALED a 10

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.