ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Данас је у Великој сали општине Врњачка Бања, одржана јавна расправа о распоређивању средстава за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања Врњачке Бање у 2018. години. Јавна расправу одржана је у складу са законом, а присутнима су теме представили, Љиљана Радаковић, заменица Начелника ОУ и руководитељка Одсека за послове органа Управе, Јасмина Трифуновић. Јавној расправи присуствовали су председник Скупштине општине, одборници и представници јавних предузећа и установа.

javna rasprava


Јасмина Трифуновић упознала је присутне, које су тeме предвиђене за информисање од јавног интереса а, које ће бити обухваћене Конкурсом. Теме су: медијски садржаји значајни за привредни развој и стварање повољног привредног амбијента; медијски садржаји из области образовања, културе, науке и очувања културног наслеђа; медијски садржаји из области омладине и спорта; специјализовани медијски садржај едукативног типа из области пољопривреде и руралног развоја; специјализовани медијски садржај из области борбе против корупције; медијски садржаји значајни за инклузију особа са инвалидитетом; медијски садржаји из области заштите животне средине; затим, информативно – образовни медијски садржаји из области безбедности и унапређења стања безбедности; медијски садржаји значајни за информисање грађана о раду органа локалне самоуправе; медијски садржаји из области здравства, примарне здравствене заштите, као и права пацијената и медијски садржаји документарног типа о историјату бављења туризмом.
Конкурс ће бити у складу са законом објављен на званичној веб презентацији општине Врњачка Бања, на огласној табли општине Врњачка Бања и у дневним новинама.

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.