ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Данас је у Великој сали одржана седница Општинског већа на чијем дневном реду су се нашле тачке дневног реда које су након разматрања упућене одборницима врњачке скупштине на усвајање. У оквиру дневног реда, чланови већа разматрали су програме рада и пословања јавних предузећа и установа за 2018. годину, Одлуку о усвајању Локалног акционог плана запошљавања за 2018, за чију реализацију су планирана финансијска средства у буџету у износу од 16 500 000 динара, а након разматрања чланови Већа су предложили скупштини на усвајање. 

vece 1

Разматрана је и одлука о изменама и допунама Одлуке о формирању општинског Штаба за ванредне ситуације за територију општине Врњачка Бања, чија измена се односи на терминолошко усклађивање као последица оснивања јавних предузећа и нове систематизације Општинске управе општина Врњачка Бања. Скупштини је предложена и измена Одлуке о паркинг зонама и режиму коришћења јавних паркиралишта у Врњачкој Бањи, која се односи на период наплате који обухвата период од 1. априла до 30.септембра. У оквиру досадашњег пословања, скупштини је предложен и Програм одржавања, заштите за поједине категорије становништва на подручју општине Врњачка Бања, који се односи на наставак посете тима доктора сеоским подручјима ради превентивне неге. У току седнице, одборницима је предложен и Нацрт одлуке о усвајању Програма одрживог развоја туризма на планини Гоч, чије измене се односе на продужење рока важења програма до 2021.године. Усвојен је и предлог решења о распоређивању средстава за суфинансирање јавног интереса у области јавног информисања на територији оптшине Врњачка Бања у 2018.години, као и предлог Решења за расписивање конкурса са суфинансирање и финансирање пројеката за остваривање јавног интереса.

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.