ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Традиционално награђивање ђака за постигнути успех и залагање од стране општине Врњачка Бања, организоваће се и ове године 27. jануара на дан Светог Саве у сали врњачког биоскопа, са почетком у 17 часова.
Општина Врњачка Бања определила је финансијска средства у буџету од пола милиона динара, за ученике основних и средњих школа са територије општине, који су на највишем нивоу такмичења освојили једно од прва три места, или учествовали на републичком, односно међународном такмичењу и смотрама које су прописане Календаром такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС за 2016/2017 годину. Ове године за свој труд и знање биће награђено укупно 186 ученика.
Ове године на Светосавској академији биће уручене и награде Најбољи, најбољем „Др Зоран Ђинђић“ за протеклу годину. Новчане награде биће додељене
- Михајлу Марковићу из Новог Села, као најбољем ученику основних школа у календарској 2016/2017 години.
- Исидори Крагуљац из Врњачке Бање, као најбољој ученици средњих школа у календарској 2016/2017 години и
- Нини Аџић из Грачаца, за постигнут успех на петој години студија на Медицинском факултету у Београду.

skola copy

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.