ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Реконструкција Дома здравља „Др Никола Џамић“, вредна је 104 милиона динара, која обухвата замену санитарија, санитарниг чворова, плафона, столарије и сређивање фасаде. Одсек за локално економски развој и инвестиције општине Врњачка Бања је аплицирао пројектом на конкурсу Владе Републике, која је обезбедила средства у буџету за реализацију ових радова. „Ми смо туристичко место, Прве категорије, и ова инвестиција је од великог значаја, најпре за грађане и госте Врњачке Бање, а потом и за запослене. Шта су о инвестицији рекли Председник општине, Бобан Ђуровић и директорка Дома здравља, Весна Малићанин, погледајте у видео прилогу РТС

5215302 vrnjacka banja tjpg

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.