ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, од 01. септембра 2017. године, у свим основним школама у Републици Србији, реализоваће програм „Основи безбедности деце”. Програм ће се спроводити у току школске године, у свим одељењима четвртог и шестог разреда основних школа, и обухвата осам наставних јединица:
„Безбедност деце у саобраћају”; „Полиција у служби грађана”; „Насиље као негативна друштвена појава”; „Превенција и заштита деце од злоупотребе опојних дрога и алкохола”; „Безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа”; „Превенција и заштита деце од трговине људима”; „Заштита од пожара” и „Заштита од техничко-технолошких опасности и природних непогода”.

prvaci bezbednost 27


Ово је била тема састанка одржаног у Краљеву, на иницијативу Школске управе Краљево, на ком су присуствовали директори основних и средњих школа са територије Рашке, Краљева и Врњачке Бање.
У сарадњи са представницима школа, полицијски службеници ће на првом савету родитеља представити програм „Основи безбедности деце” и упознати их са циљевима и начином реализације.
Поред активности на реализацији поменутог програма, полицијски службеници ће, као и до сада, интезивирати проблемски оријентисан рад, позорничку и друге делатности и предузети додатне мере ради безбедног учешћа ученика у саобраћају, интезивирати оперативну делатност ради превенције и сузбијања вршења кривичних дела у близини школа и у школским објектима.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.