ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

На тениским теренима Спортског центра „Каровић“ од 19. до 27. августа одржан је V Међународни женски тениски турнир „Vrnjačka Banja OPEN 2017“.
Турнир из серије фјучерс, где је наградни фонд 15 хиљада долара, и на коме тенисерке добијају бодове за светску WTA листу, учествовале су 46 тенисерке из 16 земаља. Од 19.-21. августа играле су се прво квалификације, а 21. августа свечано је отворен турнир.

ten.turnir


Турнир су отворили помоћник председника Општине, Душан Стевановић, главни судија Иван Ерг и директор турнира Нела Спасојевић.
У осам дана имали смо прилике да гледамо атрактиван и квалитетан тенис и одличне играчице које су се бориле за сваки поен, сваки,гем,сет.
Победница турнира је Оана Гаврила из Румуније.
Полуфинале:
Оана Гаврила (Румунија) – Нефиса Берберовић ( БиХ) 2:0 ;
Мари Беноа (Белгија) – Полина Голубовскаја (Русија) 2:0.
Финале:
Оана Гаврила – Мари Беноа 2:1 ( 6:7; 6:4; 7:
Изузетно атрактиван финални меч који је трајао три сата и 45 минута.
Белгијанка Беноа, која је била и први носилац (43о на вта листи) имала је 5 меч лопти које није искористила и зато је дошло до преокрета, што је румунска играчица искористила.
Одиграни су и дубл мечеви.
Победиле су Јелена Стојановић (Аустрија) и Оана Гаврила (Румунија), које су у финалу победиле сесетре Голубовскаје – Полину и Софију, резултатом 2:0.
Организација турнира је била на висини задатка, одлични терени и похвала од Тениског савеза Србије, а Нела Спасојевић, директорка турнира захвалила се свим учесницима и најавила следећи турнир, 6. по реду, који ће се одржати наредне године у исто време.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.