ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Сеоска слава Велика госпојина у Месној заједници Грачац, била је повод да се на данашњи дан отвори и реконструисан објекат старе основне школе „Бранко Радичевић“ у којој се осим реновираних ученица и нових табли и клупа по први пут налази и музеј. Музеј у својој поставци има разне антиквитете који су се раније корстили у домаћинствима. На овај начин се обогаћује и културни живот месне заједнице, која ће у зависности од тема имати и друге поставке, промоције и неговање уметности, што је важно за обогаћење културног живота деце од најранијег детињства, изјавио је Раша Стаменчић, директор основне школе „Бранко Радичевић“ који је са председником општине, Бобаном Ђуровићем пресекао свечану црвену врпцу.

4 copy copy copy

 

6 copy

 

 

7 copy copy

 

8 copy copy copy

2

3 copy copy

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.