ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У Грачацу се од 25. до 28.8.2017. године одржава Друга смотра шљивовских ракија „Грачачка капљица 2017“. У оквиру ова четири дана, одржана су бројна научна предавања на тему садње, брања и неговања шљива, али и бројне презентације и конзумације шљивовице. Данас, је поводом крсне славе Грачаца, Велике Госпојине, пресечен и славски колач у цркви Св. Саве док је за вечерас планирана додела захвалница и признања.

 

1 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

gracacka kapljica 1

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.