ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић примио је представнике Евангелистичке школе за туризам и технологију из Рамале који, заједно са ученицима ове школе, у оквиру размене, бораве у Врњачкој Бањи.

20170801 111020

Гости су у пратњи директорке Угоститељско-туристичке школе, Јелене Чеперковић изнели своје утиске о Врњачкој Бањи коју, као и Србију, сматрају својом другом кућом у коју радо долазе. На пријему је било речи о унапређењу сарадње која је између двеју школа успостављена потписивањем уговора у Врњачкој Бањи априла 2014. године. Председник општине, Бобан Ђуровић изразио је спремност да се ова сарадња прошири и на локалне самоуправе у области културе, туризма, привреде... Ученици Евангелистичке школе провешће десет дана у Врњачкој Бањи учећи од наставника и ученика Угоститељско-туристичке школе да припремају српска јела и специјалитете са овог поднебља, а круна њиховог боравка је вече палестинске кухиње које ће бити уприличено у петак, у школском ресторану „Истра“.
Узвратна посета наших ђака Рамали договорена је за крај априла 2018. године.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.